Hoe kan ik geld besparen op mijn verbouwing?

Woningverbeteringen als isolatie en dubbel glas leveren je maandelijks geld op. Maar je zult eerst moeten investeren. Hoe betaal je die verbouwing nou zo voordelig mogelijk? 

Bedenk wat je zelf kunt doen en wat je wilt laten doen. Soms lijkt het van te voren goedkoper om iets zelf te doen. Maar als het misgaat ben je uiteindelijk nog veel meer geld kwijt om alles te herstellen. Laat je daarom goed informeren over de mogelijkheden.

Combineer je verbouwing slim met duurzame verbeteringen, zoals zonnepanelen, isolatie en dubbel glas. Dan verdien je de verbouwing terug met de besparing op je energielasten. Bijvoorbeeld, als je een slaapkamer met badkamer op zolder wilt maken. Dan is het slim om gelijk het dak goed te isoleren en een dakraam met HR++ glas te plaatsen. Dit is bovendien een stuk voordeliger. Maatregelen uit het START pakket zijn gecombineerd goedkoper dan losse maatregelen.

Hetzelfde idee geldt als je samen aan de slag. Wij kunnen een betere prijs bieden als we in één keer voor meerdere huizen in een straat aan de slag kunnen. Het loont dus om je buren te benaderen of zij ook interesse hebben.

Dan de vraag, hoe ga je de investering betalen? De beste manier is om dit te betalen met je spaargeld. Het rendement op je investering is vaak hoger dan de rente op je spaarrekening. Heb je geen spaargeld? Dan zijn er regelingen om voordelig geld te lenen voor duurzame verbeteringen aan je huis. En in sommige gevallen kan je subsidies aanvragen voor je duurzame verbouwing.

Wil jij je huis duurzaam verbeteren? Wij kunnen eenvoudig en snel de mogelijkheden voor je op een rij zetten, passend bij je wensen en budget. Je weet dan snel wat de verbouwing gaat kosten, wat het gaat opleveren en hoe je het slim kunt betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of kom langs in de winkel.


Onze winkel

Gratis en vrijblijvend advies speciaal voor jouw huis?