Hoe vraag ik de btw op zonnepanelen terug?

Is er subsidie voor zonnepanelen? Dit is een van de meest gestelde vragen in onze winkel. Het antwoord is dat de overheid geen subsidie geeft op zonnepanelen. Dat is niet erg, want ook zonder subsidie leveren zonnepanelen je 6% rendement op je investering op. En het verhaal wordt nog mooier. De overheid komt mensen die zonnepanelen aanschaffen wel tegemoet met een andere regeling: Je kunt de btw over de aanschafprijs van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt voor een gemiddeld systeem zo’n €400 tot €600. Voor de Belastingdienst ben je namelijk, als je zonne-energie aan het net levert, een ondernemer.

Dat heeft voor- en nadelen: je kunt de btw over de aangeschafte panelen terugkrijgen, maar je moet ook btw afdragen over de stroom die je terug levert. Gelukkig bestaat er een vrijstellingsregeling voor kleine ondernemers; waardoor je niet jaarlijks een btw-aangifte hoeft te doen. Je moet dan wel onder het maximum van €1.345 btw blijven, maar daar komt eigenlijk geen enkele particuliere woningeigenaar aan.

Het terugvragen van de btw is best een gedoe. Je kunt het zelf terugvragen met ons handige stappenplan, maar wij kunnen het ook voor je regelen. Dan kun jij direct genieten van de zonnepanelen en komt het btw bedrag vanzelf naar je toe. Vraag direct een gesprek met onze adviseur aan om te kijken wat zonnepanelen in jouw situatie kosten en je kunnen opleveren.

Heb je moeite met het rond krijgen van het aankoopbedrag van de zonnepanelen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke regeling waarmee je tegen een lage rente de financiering van energiebesparende maatregelen kunt lenen. Je mag 75% van het leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je zult dus een combinatie moeten maken met andere maatregelen, bijvoorbeeld met een warmtepomp of vloerisolatie.

Wil je weten welke combinatie van maatregelen het slimst is voor jouw huis en situatie? Onze adviseur geeft direct inzicht in de mogelijkheden, het maandbedrag dat je gaat aflossen en wat je gaat besparen. En als je dat wilt, helpen we je ook met het aanvragen van de Energiebespaarlening.


Contact

Stel een vraag

Neem contact op