Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Voordat je voor zonnepanelen kiest, is het belangrijk om te weten of je dak geschikt is. En zo ja, hoeveel panelen je dan nodig hebt om genoeg stroom op te wekken. Om de beste keuze voor jouw huis en situatie te bepalen zijn er drie dingen van belang. Dat zijn: je energieverbruik, je dak en het type zonnepaneel.

1. Allereerst is het nodig om te weten hoeveel stroom je in een jaar gebruikt. Hoe hoger je verbruik, hoe meer panelen er nodig zullen zijn. Is je stroomverbruik heel hoog? Dan is het wellicht handig om ook te kijken of dit verlaagd zou kunnen worden, bijvoorbeeld door je lampen te vervangen door LED-lampen.

2. Als tweede is het belangrijk om naar je dak te kijken. Hoe groot is je dak? Heb je een plat of schuin dak? Ligt je dak op het noorden, oosten, zuiden of westen? Het kan zijn dat er op bepaalde plekken van je dak schaduw valt door bijvoorbeeld een dakkapel van de buren of een boom in je tuin. Deze plek is dan minder geschikt voor een zonnepaneel. Met de zonnekaart ontdek je snel of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel er maximaal op passen.

3. Als laatste kijk je naar het type zonnepaneel dat je zou willen plaatsen. Hiervoor kijk je naar het vermogen van het zonnepaneel. De meeste panelen hebben een vermogen tussen de 270-300 Wattpiek per jaar. Er zijn ook zonnepanelen die meer vermogen hebben, maar deze panelen zijn vaak duurder. Dit is pas interessant als je maar een klein stuk dak hebt waar de panelen op geplaatst kunnen worden.

Je kijkt dus eerst: hoeveel stroom gebruik ik? Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om dat op te wekken? En hoeveel panelen passen er op mijn dak? Door dit goed te doen, schaf je nooit meer zonnepanelen aan dan nodig. Dat klinkt als veel uitzoekwerk en dat is het ook. Daarom doen wij dit voor jou. Op basis van een paar gegevens kunnen onze adviseurs berekenen wat voor jouw situatie het beste aantal zonnepanelen is én wat je dit gaat opleveren. Vul hier je gegevens in, je wordt dan zo snel mogelijk gebeld door onze adviseur.

Wil je liever direct een offerte in je mailbox? Dat kan! Klik daarvoor hier.