Reimarkt, de winkel voor duurzaam wonen

Sinds 2014 heeft Enschede een eigen duurzaamheidswinkel: Reimarkt. De winkel is gevestigd aan de Boulevard 1945 20, in het gebouw van Ten Hag. De eerste jaren lag de focus vooral op de verduurzaming van huurwoningen van woningcorporaties Domijn en De Woonplaats. Daar zijn én worden grote successen behaald, samen zijn er al meer dan 1.600 huurwoningen verduurzaamd. Sinds begin 2017 is Reimarkt er ook voor woningeigenaren en ze timmeren hard aan de weg. Om de winkel meer uitstraling te geven is de gehele buitengevel onlangs aangepakt. Aan de buitenkant van de winkel is het aanbod middels grote stickers en een etalage goed zichtbaar.

Duurzaam wonen
Adviseur Michael Breit: “Bij Reimarkt liggen kant-en-klare duurzame maatregelen in de schappen. Van spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en HR++ glas tot zonnepanelen en warmtepompen. Naast losse maatregelen is Reimarkt gespecialiseerd in complete duurzaamheidspakketten. Zo ben je in één keer klaar! Iedereen kan onze winkel binnenlopen voor vrijblijvend en gratis advies over duurzaam wonen. Op basis van de huidige situatie en woonwensen kijken we samen naar de mogelijkheden en maken we een pakket op maat.”

“Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze hun woning willen verduurzamen, denken dat het veel tijd kost of gedoe oplevert. Het Reimarkt-concept biedt hier een oplossing voor. Wij maken duurzaam wonen makkelijk en overzichtelijk. Met de juiste informatie krijgt de klant bij ons binnen één uur een offerte op maat, zonder kleine lettertjes. Naast een professioneel advies en een scherpe offerte zorgen wij er ook voor dat de verduurzaming snel en soepel verloopt. Bij Reimarkt hoef je alleen maar te kiezen, wij regelen de rest.”

Bespaar op je energierekening
“Een duurzaam huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het wooncomfort. Met simpele maatregelen ben je af van die koude vloer en muren, tocht en vocht vanaf de ramen en kun je van een koude zolder een aangename leefruimte maken. Nu de eerste koude dagen weer geweest zijn komen er veel mensen in de winkel die willen isoleren. Een slimme keuze, want met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie is je muur al binnen een paar uur geïsoleerd en kun je genieten van een warme, comfortabele woning. Met spouwmuurisolatie bespaar je al gauw zo’n 25% op je gasverbruik, dus financieel gezien is het ook erg aantrekkelijk. Die besparing zie je uiteraard terug op je gasrekening, elke maand opnieuw.”

“Verduurzaming is een goede investering. Het rendement op verduurzamende maatregelen is hoger dan het rendement op je spaargeld bij de bank. Heb je geen spaargeld? Dan zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden vanuit de overheid. Op dit moment is er de Energiebespaarlening, waarmee je al tegen 1,5% rente kunt lenen. Wij helpen ook bij de financiering van de verduurzaming. Zo ontzorgt Reimarkt van begin tot eind!”


Contact

Stel een vraag

Neem contact op