Een maandsalaris per jaar

Een maandsalaris per jaar

Wist je dat de gemiddelde Nederlander ongeveer één maandsalaris per jaar aan energie besteedt. Eén maand per jaar werk je voor de stroom en verwarming van je huis. Dat is enorm veel!

Klik hier om snel te weten of je meer verbruikt dan andere mensen.

Stichting Milieucentraal schrijft: “Een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 1.500 m3 gas en 3.300 kWh elektriciteit per jaar. Dat geeft een gemiddelde energierekening van 1.735 euro per jaar (prijspeil 2016). Hiervan zijn 95 euro vaste kosten (meterhuur en transportkosten minus de heffingskorting). Ongeveer 990 euro gaat op aan gas en 650 euro aan stroom.”

De laatste jaren is de energierekening omlaag gegaan. Maar huishoudens zullen in de komende jaren een hogere energierekening krijgen, onder andere door stijgende gas- en elektriciteitsprijzen. De Nationale Energie Verkenning verwacht dat de gemiddelde energierekening in 2020 in reële termen ongeveer 1800 euro zal bedragen. Maak je je zorgen over de energierekening? Dan sta je er niet alleen voor, want één op de vijf huishoudens maakt zich volgens onderzoek zorgen. Maar dat is natuurlijk slechts een schrale troost.

Wij pleiten er niet voor om morgen onze kachels uit te doen. Dat is niet nodig; maar we willen wel graag het gesprek aangaan over de juiste keuzes. Wist je dat 70% van uw energierekening wordt gebruikt voor verwarming? Goede isolatie van je huis is dan ook de meest logische stap. Als je spaargeld hebt, is de investering in isolatie te vergelijken met 12% spaarrente! Dat lijkt me een goed rendement, niet? Van advies tot oplevering, die isolatieklus is bij ons zo geregeld. Kom je langs?

En als je geen spaargeld hebt? Bij Reimarkt vinden we dat energiebesparing voor iedereen betaalbaar moet zijn. Daarom vertellen wij je niet alleen wat je kunt doen, maar ook hoe je dit het slimst kunt betalen. We vertellen je bijvoorbeeld of je in aanmerking komt voor subsidie en helpen je met je aanvraag. 

Wil je weten of je energieverbruik normaal is? Kijk dan hier. In 1 minuut weet je het antwoord!