Het antwoord op veelgestelde vragen

Hoe maak ik de juiste keuze? Niet iedereen weet wat de beste manier is om een spouw te isoleren. Of hoe je zonnepanelen op een dak moet leggen. Gelukkig kan onze adviseur Michael je daarbij helpen. Hij bespreekt hier drie veelvoorkomende dilemma’s van mensen die aan de slag willen.

Ik hoor zoveel verschillende verhalen, wat is waar?
Het is een wirwar aan aannemers en installateurs, die allemaal hun eigen producten en verhalen hebben. Daarnaast is er op het ene moment subsidie en op het andere moment een gunstige btw-teruggave regeling. Ik kan me voorstellen dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Mijn collega’s en ik hebben daarom al het uitzoekwerk al gedaan. Wij vinden het leuk om echt in de materialen en technieken te duiken om erachter te komen wat bij een woningtype of gezinssamenstelling past. We selecteren onder andere op een goede prijs-kwaliteitverhouding en de beste garanties. Ik spreek ook regelmatig mensen die (begrijpelijk) nog met verouderde informatie in hun hoofd zitten, als ik deze mensen vertel over de huidige producten en regelingen gaat er vaak een wereld voor ze open.

Zijn materialen wel veilig en gezond?
"De isolatiemarkt is inmiddels een volwassen markt. Op bijeenkomsten kent er altijd wel iemand een familielid of vriend bij wie er vochtproblemen ontstonden of giftige dampen vrijkwamen. Dat soort problemen zijn echt verleden tijd. Wat ik persoonlijk erg prettig vind aan onze producten is dat we ook hebben gelet op een duurzaam profiel. Zo werken we bijvoorbeeld met isolatiemateriaal dat 100% recyclebaar is, zonder dat het ten koste gaat van prijs en kwaliteit. Op deze manier weet ik zeker dat we de beste kwaliteit leveren.

Hoe weet ik wat de beste keuze is voor mijn situatie?
Het is belangrijk om niet alleen naar je huidige situatie te kijken, maar ook alvast naar de toekomst. Zo kijken wij bij zonnepanelen ook altijd naar de mogelijkheden voor het dak. Als je vijf jaar later besluit om je dak te isoleren, dan moeten al die panelen er weer af. Dat is een probleem dat simpel voorkomen kan worden én vaak is het ook nog voordeliger als je meerdere maatregelen in één keer combineert. Ik kijk altijd naar het hele huis en breng in kaart wat de opties zijn. Samen met jou zet ik op een rij wat nu past bij je woonsituatie en budget. Zo maken we een haalbaar en passend stappenplan.

Heb jij ook een vraag aan Michael? Je kunt Michael bellen via 053 – 850 60 90, een mail sturen naar [email protected] of langskomen in onze winkel aan de Boulevard 1945 20 in Enschede.


Onze winkel

Gratis en vrijblijvend advies speciaal voor jouw huis?