Enschede Energiebus officieel geopend

Om 14.30 uur vanmiddag is in de binnenstad de Enschede Energiebus officieel geopend door wethouder Eelco Eerenberg. De bus is een initiatief van Enschede Energie, de energiecoöperatie van Enschede, en rijdt de komende jaren door Enschede. Het neemt de rol van energieloket van de gemeente over.

Er zijn een aantal lokale partijen, zoals Reimarkt en Duurzaam Thuis Twente, aangesloten bij de Energie Bus. Mensen kunnen bij de bus terecht voor advies over duurzaam wonen en energiebesparing. Zo kunnen Enschedeërs stroom uit Enschede afnemen bij Enschede Energie, advies inwinnen bij Duurzaam Thuis Twente en hun woning laten verduurzamen door Reimarkt. De eerste reacties over de bus zijn vol lof. “Met deze bus zetten we weer een stap richting een duurzamer Enschede. De bus komt naar de mensen toe om ze in hun eigen wijk te helpen. Zo krijgen mensen op een laagdrempelige manier een persoonlijk advies op maat. Dit past perfect bij onze huidige samenleving.”, aldus wethouder Eerenberg.

De bus zal vanaf maandag 26 maart in gebruik gaan. Van 26 t/m 29 maart staat de bus bij winkelcentrum De Miro in de wijk Velve-Lindenhof. Daarna staat de bus van 9 april t/m 13 bij de Jumbo in Glanerbrug. Binnenkort worden meerdere staplaatsen van de bus bekendgemaakt.