Performance Factory wekt eigen energie op

Performance Factory wekt eigen energie op

Reimarkt zorgde in opdracht van Woningcorporatie Domijn voor 1.160 zonnepanelen op gebouw Noord/West van de Performance Factory. Door deze investering worden de bedrijven in het pand vanaf begin augustus voorzien van duurzame energie. De corporatie draagt hiermee haar steentje bij om de woningen en gebouwen in Enschede energiezuiniger te maken.

De 1.160 zonnepanelen zorgen samen voor een energieopbrengst van zo’n 280.000 kWh per jaar. Dit levert een jaarlijkse CO² vermindering van 110.000kg CO² op. Dit staat gelijk aan 12.500 gereden kilometers in een benzineauto en aan het planten van maar liefst 7.000 bomen.

Investeren in een duurzame toekomst
Domijn investeert de financiële opbrengst van de zonnepanelen in het verduurzamen van haar woningen en gebouwen. Peter Sinnema, adviseur Duurzaamheid bij Domijn: “Wij vinden het belangrijk dat we fijne, goede woningen bieden én goed zijn voor het milieu. Nu en in de toekomst. Daarom investeren we onder meer in zonnepanelen, maar ook in andere energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen en isolatie. Hiermee zorgen we ervoor dat de woningen en andere gebouwen energiezuinig zijn en de woonlasten betaalbaar blijven.”

Vaste partner in energiebesparing
Reimarkt is de vaste partner van Domijn op het gebied van duurzaamheid. Reimarkt ontwikkelt slimme oplossingen waarmee woningen energiezuiniger én comfortabeler worden gemaakt. Het is een soort supermarkt waar huurders van woningcorporaties en particuliere huiseigenaren duurzaam wonen kunnen kopen. In de winkel aan de Boulevard 1945 20 in Enschede liggen kant-en-klare oplossingen in de schappen, zoals zonnepanelen, HR++ glas en verschillende soorten isolatie. Reimarkt werkt samen met de gemeente en corporaties aan het verduurzamen van Enschede.

Energiebesparing live volgen
Kay Geurtse, adviseur bij Reimarkt: “Met de geplaatste panelen wekt gebouw Noord/West van de Performance Factory een enorme hoeveelheid duurzame stroom op. Wij houden dit altijd nauwkeurig bij, maar we willen de bedrijven en bezoekers van de Performance Factory er ook bij betrekken. Daarom hangt er in de hal van gebouw Noord-West en gebouw Noord een groot monitoringsysteem waarop precies te zien is hoeveel stroom er is opgewekt. Zo maken we duurzaamheid zichtbaar en leuk voor iedereen.”


Contact

Stel een vraag

Neem contact op