Subsidie voor isolatie

De overheid komt met maatregelen om woningeigenaren te stimuleren minder gas te verbruiken. Zo is de belasting op gas verhoogd terwijl de belasting op elektriciteit daalt. Maar de overheid helpt jou als woningeigenaar ook om minder gas te verbruiken. Daarom kun je vanaf 2 september subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen zoals HR++ glas, dak-, vloer- of muurisolatie. Er is ook aanvullende subsidie voor ventilatie en isolerende deuren.

Minimaal twee energiebesparende maatregelen

Je krijgt alleen subsidie als je twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie of vloerisolatie en HR++ glas. Je krijgt alleen subsidie als je deze maatregelen laat uitvoeren, je komt dus niet in aanmerking als je zelf isoleert. De subsidieverstrekker zal waarschijnlijk ook eisen stellen aan de kwaliteit van de maatregelen, bijvoorveeld aan de isolatiewaarde, en/ of aan het minimale oppervlak dat je isoleert. Wij houden rekening met deze voorwaarden bij het samenstellen van jouw pakket maatregelen. Vraag onderaan deze pagina de folder aan voor een overzicht van alle eisen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Je krijgt een subsidiebedrag per vierkante meter die je laat isoleren. De prijzen van maatregelen verschillen, daarom verschillen de subsidiebedragen ook per vierkante meter. Zo krijg je voor de relatief goedkope maatregel spouwmuurisolatie € 5 per vierkante meter en voor de relatief dure maatregel triple glas inclusief isolerende kozijnen € 100 per vierkante meter. In onze informatiefolder hebben we de subsidiebedragen per maatregel voor je op een rij gezet, je vraagt de folder onderaan deze pagina aan.

Meer informatie

Ben je benieuwd welke van deze maatregelen passen bij jouw huis en situatie? Ontdek het met de gratis online Quickscan. Met het rapport dat daaruit volgt krijg je inzicht in de mogelijkheden, kosten en besparing. Zo heb je alle informatie om een goede keuze te maken.

Wil je liever thuis eerst wat informatie lezen? Vraag dan hier de folder aan. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 085 018 52 33


Online adviesscan

Ontdek welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn

Naar de quickscan