Hoe bereid ik mijn verbouwing voor?

“Een verbouwing is zoveel gedoe en levert veel troep op.”

“Dan moet ik weer een dag vrij nemen van werk, dat gaat nu niet.”

“Ik heb geen tijd om alles uit te zoeken.”

Herkenbaar? Je bent niet de enige. Geen tijd en zin is de meest gehoorde reden om niet met je huis aan de slag te gaan. Maar vaak valt die verbouwing in de praktijk heel erg mee. Het begint met een goede voorbereiding!

Begin met het maken van een plan. Waarom wil je verbouwen? Wil je meer ruimte? Heb je last van condens op de ramen? Mag de woning wel wat lichter? Of vind je het ’s avonds vaak koud in huis? Maak een lijst met ergernissen en wensen.

Laat je goed informeren over de beste oplossing die past bij jouw wensen, budget en woonsituatie. Vaak kun je met een verbouwing meerdere vliegen in één klap slaan. Bijvoorbeeld, door dak isolatie te combineren met een verbouwing tot slaapkamers op zolder. Zo pak je met een verbouwing twee problemen aan. Dat scheelt!

Zoek voor de uitvoering naar een bedrijf dat de hele klus kan doen. Je hebt dan maar één aanspreekpunt, dat is wel zo makkelijk. En je voorkomt dat je twee keer in de troep zit, bijvoorbeeld omdat de glaszetter op een andere dag komt dan het isolatiebedrijf.

Vraag vooraf goed aan de uitvoerder wat je kunt verwachten. Soms kun je al wat dingen aan de kant zetten zodat het bedrijf snel aan de slag kan, dat scheelt weer in de tijd. Vraag ook hoe lang het gaat duren en of het nodig is dat je er de hele tijd bij bent. Sommige klussen, zoals spouwmuurisolatie, duren vaak niet langer dan een halve dag. Als je dat van tevoren weet, hoef je ook niet de hele dag vrij te nemen.

Soms weet je niet wat de beste oplossing voor je probleem is. Onze adviseurs kunnen je helpen met het in kaart brengen van de mogelijkheden. Daarna hoef je alleen nog maar te kiezen wat je laat doen. Zij nemen je veel werk uit handen en blijven tot en met de oplevering het aanspreekpunt. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.


Onze winkel

Gratis en vrijblijvend advies speciaal voor jouw huis?