Wat je moet weten voor je gaat verbouwen

Een bedrijf kiezen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een plan van wat je wilt aanpakken en zet de kosten op een rij. Vraag bij het opvragen van offertes wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet. Het liefst wil je een totaalprijs, zodat je niet tijdens of na de verbouwing nog verrast wordt met meerkosten.

Het kan zijn dat de offertes erg uiteenlopen. Laat een bedrijf uitleggen waar de prijs op gebaseerd is. Je wilt liever dat het nu in een keer goed gebeurt, dan dat je binnen een paar jaar opnieuw moet verbouwen. Vraag daarom altijd naar de garanties. En hoe is de service? Het is prettig als een bedrijf makkelijk te bereiken is, dan weet je zeker dat je ze nog eens kunt benaderen als er iets is. Twijfel je nog? Veel bedrijven hebben klantbeoordelingen op hun website staan die je kunt raadplegen.

De financiering regelen
Heb je genoeg spaargeld? Gebruik dat dan om je verbouwing te financieren. Het is een investering in je huis. En als je de verbouwing combineert met duurzame maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen, ga je het geld gelijk terugverdienen.

Geen spaargeld? Je kunt je hypotheek uitbreiden. Dit is in twee situaties interessant. Wanneer je verbouwing meer dan €25.000 gaat kosten, vanwege de hoge afsluitkosten. En wanneer je duurzame maatregelen laat uitvoeren. Als je restschuld lager is dan je woningwaarde, kun je je hypotheek verruimen naar 106% voor vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp en andere duurzame maatregelen.

Kost de verbouwing minder dan €25.000 en heb je geen spaargeld? Dan is de Energiebespaarlening een handige uitkomst. Met deze lening van de overheid leen je al tegen 1,5% rente. Vraag hier onze informatiefolder over deze lening aan. We sturen je dan ook gelijk een overzicht van de huidige subsidies mee.

Ga je aan de slag met dubbel glas, warmtepompen, isolatie en zonnepanelen? Wij helpen je vanaf de voorbereiding tot en met de oplevering. Maak direct een afspraak in de winkel voor een vliegende start.