Wat kosten zonnepanelen?

Vooroordeel: Ik kan zonnepanelen niet betalen!

We schreven de laatste tijd veel over zonnepanelen. Zo schreven we over de verschillen tussen panelen en waar je op moet letten bij de aanschaf. Hierop kregen we veel reacties van mensen die zeiden: “De vraag is niet hoeveel er op mijn dak passen, maar hoeveel ik kan er kan betalen!”. Dus laten we daar eens op ingaan, hoeveel kosten zonnepanelen nou eigenlijk?

Wat kosten zonnepanelen?
Het aantal mensen dat zonnepanelen op z’n dak legt neemt elk jaar flink toe. En dat is mooi, want daardoor daalt de prijs van zonnepanelen. Toch blijft het best een investering. Een set van 8 zonnepanelen inclusief omvormer en installatie kost € 4.172. Over dit bedrag kan je natuurlijk de btw terugkrijgen. Doe je dit? Dan kost de set zonnepanelen nog maar € 3.448,25. Deze set zonnepanelen levert per jaar een besparing van €450,- op.

Met een levensduur van 15 jaar kan je tot wel € 6.750,- in totaal besparen. Die zonnepanelen leveren op de lange termijn dus juist geld op!

Hoe betaal ik zonnepanelen?
Niet iedereen kan €4.172 zomaar betalen. In dat geval biedt de voordelige Energiebespaarlening uitkomst. Een lening klinkt misschien eng, maar kan soms wel een verstandige keuze zijn. Doordat de rente van deze lening heel laag is, is de besparing in veel gevallen hoger dan het maandbedrag dat je moet aflossen. Je kunt 75% van het leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je zult dus ook een of meer andere maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld een isolatiemaatregel of het vervangen van je ramen.


Online offerte voor zonnepanelen

Direct inzicht in de kosten en mogelijkheden

Vraag direct aan